Gyermekek utazása: június 26-tól csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal


A gyermek nevével ellátott útlevelek már nem érvényesek június 26-tól. A gyermekeknek személyi igazolványt vagy egyéni útlevéllel kell rendelkezniük

Ebben A Cikkben:

Utazást tervez külföldön a gyerekekkel?
Legyen óvatos, mert június 26-tól a szabályok akiskorúak külföldi tartózkodása (READ), akiknek saját egyedi útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal kell rendelkezniük. A Külügyminisztérium egy közelmúltbeli közleménye kifejti, hogy a szülők útlevelében regisztrált gyermekek már nem tudnak elhagyni.
Nézzük meg részletesen a külföldi munkavégzéshez szükséges dokumentumokat
OLVASSA EL: Utazás gyerekekkel, hasznos dokumentumok
útlevél
A gyermek minden olyan országba utazhat, amely elismeri az Olasz Köztársaságot. Az új útlevelek mikrocsipekkel vannak felszerelve, bár 12 évig kell várni az ujjlenyomatok és a digitális aláírás megszerzéséhez.
Az útlevél érvényességi változója az életkor szerint:
• Kisebb 0 és 3 év között: hároméves érvényesség
• Kisebb 3 és 18 év között: ötéves érvényesség
Hogyan kell útlevelet kérni
A kiskorú gyermek számára útlevél kéréséhez mindkét szülőnek meg kell egyeznie, és bele kell írnia a beleegyezését az iratba, ahol a dokumentációt bemutatják. A kiskorúnak jelen kell lennie a fényképek legalizálására is
Ha az egyik szülő nem tud megjelenni a nyilatkozatban, a kérelmező az eredeti aláírt házastárs okmányának fénymásolatát a külföldi munkaviszonyra vonatkozó írásbeli nyilatkozattal csatolhatja (a 2000-es Bassanini-törvény elnöki rendelete alapján).
OLVASSA EL: Gyermekekkel utazás, az oktatás nem megy nyaralni
A személyazonosító igazolvány
Ez csak az Európai Unió országaiban vagy azokban, amelyekben a kétoldalú megállapodások hatályban vannak, külföldön tartózkodhatnak.
Ezt a dokumentumot újszülöttek is kérhetik: a dokumentum (READ) érvényessége az életkor szerint változik:
• 3 év alatti gyermekek 3 éves érvényessége;
• 3 évtől 18 évig érvényes ötéves érvényességi idő;
• 18 évtől 10 évig érvényes.
Hogyan kell kérni az azonosító kártyát
• mindkét szülő vagy gondviselő beleegyezése szükséges (a kérés időpontjában és a már elkészített formában közvetlenül a számlálón kifejezve)
• a kiskorúnak mindkét szülőt kísérnie kell (saját személyazonosító okmányukkal), vagy alternatív módon csak egy szülő kísérheti, feltéve, hogy ez utóbbi a másik szülő külföldre történő beleegyezésének nyilatkozatát mutatja be, a kísérővel együtt. azonosító kártya fénymásolata.
• három azonos és újabb fénykép, kártya formátum, mm. 35 x 45, nem több, mint hat hónap (nyitott szemekkel, a kisek számára);
• a régi személyazonosító igazolvány, ha már van birtokában.
További információ: Állami Rendőrség

Videó: